dissabte, 14 de març de 2020

PROJECTE LLUM I FOSCOR

Les Granotes vam descobrir els efectes que té la llum, la foscor i els colors en els objectes i experimentant amb el propi cos . Els infants aprenen a través dels sentits que obren pas al món jugant i experimentant, provant i comprovant. L'adult té la funció de captar els seus moviments i crear espais preparats per posar en marxa tots els seus sentits. Amb mil jocs de la combinació de la llum, l’ombra i els colors facilitem la descoberta d’un món ric de fenòmens i ple de creativitat.

Ampolles de colors
El primer dia de projecte vam preparar unes ampolles màgiques, amb paper de cel·lofana, vam tenyir l’aigua de color i després la mestra va posar una mica de purpurina dins, l’efecte que feia a les fosques amb la llanterna va ser meravellós, ens va agradar molt veure com s’il·luminaven les nostres ampolles.PROJECTOR AMB IMATGES I MÚSICAAmb un projector, l’ordinador i una tela de color blanc vam projectar diferents imatges amb diferent música. Intentavem agafar algunes de les imatges que veim reflexades i algunes també ens van causa grans impactes, com la imatge d'un tauró. 


TÒNICA AMB MAIZENA I PINTURA FLUORESCENTEn aquesta activitat primer en unes safates vam posar maizena i tònica per sobra.  Podiem veure com cada cop es va anar tornant més dura la maizena. Després vam posar pintura fluorescent i la reacció que fa tot junt. Finalment vam tancar la llum i vam encendre la llum negra i vam poder veure com brillava.

PINTURA FLUORESCENT


Vam preparar un mural i els nens i nenes amb pintura fluorescent l’havien de pintar amb la llum normal de la classe. Quan es tancar el llum i sobre la llum negra els nens veuen com el mural brilla. També vam aprofitar per pintar-nos alguna part del cos.
PECES TRANSLÚCIDES AMB MIRALLS I LLANTERNES

Amb peces translúcides, miralls i llanternes veiem com la llum canvia de color, es reflecteix en diferents llocs de classe i si posem les peces translúcides en els miralls podem veure com apareixen més.TAULA DE LLUM

És una taula il·luminada on podem treballar de moltes formes com la llum traspassa alguns objectes i altres no.  La vam fer servir per dibuixar amb pa ratllat, també vam posar espagueris de color blau.
OMBRES XINESES I CONTE D'EN PATUFET
Les Granotes vam instalar un projector i un llençol a la classe per mirar el conte del Patufet amb ombres xineses.

Vam crear un clima tranquil i acollidor , la classe era a les fosques i com si estiguéssim en un teatre de veritat va començar la funció.

Patim patam patum homes i dones al carrer...
Després també vam fer ombres amb el nostre propi cos i amb diferents objectes i titelles. 


GELATINA I IOGURT AMB COLORANT ALIMENTARIAmb un munt de gelatines  i iogurts amb colorant alimentari vermell i blau van decorar les taules de llum amb molts colors. Vam descobrir les diferents qualitats de la gelatina,  i el iogurts, si eren freds o no, la textura que tenia cada aliment, amb una oloreta molt bona que feien els dos la varietat de colors que hi havien o que podiem fer barrejant els iogurts amb els colorants, tots les vam voler tastar, estava molt bo!! Mmm que aprofiti!RETOLADORS FLUORESCENT I LLUM NEGRAVam preparar unes bosses descombreries negres i ens les vam posar com si fossin un vestit, després haviem de pintar amb la llum normal de la classe les bosses amb els fluorescents. En principi no veuen que les bosses canviïn de color però quan es tancar el llum i sobre la llum negra els nens veuen com les seves bosses brillant. També vam aprofitar per pintar-nos alguna part del cos.
PECES TRANSLÚCIDES AMB MIRALLS I LLANTERNES

Amb peces translúcides, miralls i llanternes veiem com la llum canvia de color, es reflecteix en diferents llocs de classe i si posem les peces translúcides en els miralls podem veure com apareixen més.TAULES DE LLUM AMB ESPAGUETIS BLAUS I PA RALLAT

És una taula il·luminada on podem treballar de moltes formes com la llum traspassa alguns objectes i d’altres no.  La vam fer servir per dibuixar amb pa ratllat, també vam posar espaguetis de color blau.OMBRES XINESES

Les Granotes  vam posar el projector amb una tela blanca a la classe per mirar el conte del Patufet amb ombres xineses.
Vam crear un clima tranquil i acollidor , la classe era a les fosques i com si estiguéssim en un teatre de veritat va començar la funció.
Patim patam patum homes i dones al carrer...
Després els infant van poder fer ombres amb el seu cos i diversos titelles.

TAULA DE LLUM AMB GELATINA I IOGURT AMB COLORANT ALIMENTARI

És una taula il·luminada on podem treballar de moltes formes com la llum traspassa alguns objectes i d’altres no.  La vam fer servir per experimentar amb iogurt amb colorant blau i vermell i gelatina.RETOLADORS FLUORESCENTS

Vam preparar unes bosses d’escombreries negres i ens les vam posar com si fossin un vestit, després havíem de pintar amb la llum normal de la classe les bosses amb els fluorescents. En principi no veuen que les bosses canviïn de color però quan es tancar el llum i sobre la llum negra els nens veuen com les seves bosses brillant. També vam aprofitar per pintar-nos alguna part del cos.

 
CLOENDA

La cloenda final vam fer una festa amb varis elements de llum i foscor. Vam posar diferents materials com  els globus amb les llums a dins, polseres que s’il·luminen en la foscor, taules de llum amb diferents objecte i també vam agafar material del que tenim en el racó de llum i foscor per agafar allò que vulguessim.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada