dilluns, 22 de juny de 2020

COCA DE SANT JOAN!!!

Bon dia ðŸ¸ i ðŸ¢, comencem una setmana molt especial!!! La setmana de la Revetlla de Sant Joan!!!


Avui farem la coca de Sant Joan!!!

Ingredients
  • Massa esponja (massa de llevat)
  • 100 grams de farina força
  • 7 grams de llevat sec de forner o 15 grams de llevat fresc
  • 100 ml Llet 
Massa de la coca
  • 350 grams de farina força
  • 3 grams de llevat sec de forner
  • 2 ou
  • 6 grams de sal
  • 100 grams de sucre
  • 50 grams de mantega temperatura ambient
  • 50 cc. de llet
  • Una cullerada d’aigua naf
Per perfumar
  • Un mica de raspadura de llima i ½ de llimona
  • Un polsim de canyella en pols
Per la decoració
  • Fruita confitada assortida
  • 50 grams de sucre
  • 50 grams de pinyons
Elaboració

Començarem preparant la massa esponja o massa de llevat.

Primer de tot, dissoleu el llevat amb la llet. Amasseu-lo amb la farina, tot incorporant la llet que necessiti fins aconseguir una massa consistent. Guardeu-la tapada amb un paper film en un lloc on no passi aire i, si pot ser a una temperatura de 30º C, fins que hagi doblat el seu volum.

Això pot durar un 30 minuts aproximadament.

Quan tingueu la massa de esponja a punt, preparareu la massa de les coques, dissoleu el llevat amb la llet. En un altre bol, barregeu l’ou, el sucre, i el llevat dissolt juntament amb la massa esponja. Tot seguit, l’aigua naf, la canyella (la quantitat justa per perfumar la massa) i les raspadures de llimona i llima. Un cop tingueu tots aquests ingredients ben barrejats, podeu incorporar-hi la farina treballant-la fins adquirir una massa que no s’enganxi als dits, llavors incorporeu-hi la mantega amb pomada.

L’heu de treballar fins que la massa sigui ben llisa i brillant, deixeu-la reposar tapada fins que dobli el seu volum fet per al que emprarà de 30 a 40 minuts.

Una vegada tingueu la massa al doble de volum, talleu la massa en dos parts, feu-ne dues boles.
Amb el corró i una mica d’oli al marbre, doneu-li forma ovalada i poseu-la a la safata del forn.
L’altra bola procediu a donar-li la forma de coca i la decoreu amb la fruita confitada.

Deixeu reposar i llevar la coca a un lloc calent, com sempre, on no passi aire.

Empolsineu-les amb un grapadet de sucre i abundants pinyons.

Prees calfeu a 190º C i enforneu-les a 180ºC per espai de uns 20 minuts aproximadament.

Cómo sobrevivir a Sant Joan, hora a hora

Les millors coques de St.Joan de Catalunya

Pin en Recetas

FINALMENT A MENJAR!!!

Cap comentari:

Publica un comentari