dissabte, 12 de juny del 2021

PROJECTE SOM CUINERS

 PROJECTE “SOM CUINERS”


  

Els nens i nenes de la classe de les GRANOTES ens ho hem passat d’allò més bé fent de cuiners i hem aprés un munt de coses.

Els infants aprenen a través dels sentits experimentant, provant i comprovant. L'adult té la funció de captar els seus moviments i crear activitats preparades per posar en marxa tots aquests sentits. 

Hem iniciat aquest projecte amb moltes ganes i amb molta il·lusió posant a la seva disposició una gran varietat d’aliments per a poder olorar, tastar, tocar i mirar.

EL PLAER DE LA FRUITA

El primer dia vam preparar un esmorzar de fruites molt nutritiu i ric en vitamines. Vam presentar sobre la taula diferents fruites: pomes, peres, pinyes, síndria, meló, plàtans, taronges, kiwis i albercocs. Vam observar com eren les fruites senceres abans de pelar-les i tallar-les i ens vam apropar el nas per descobrir quina olor feien. Tot seguit les vam tocar per comprovar si eren rugoses, fines o estaven recobertes d’un vellut molt fi.  Finalment les van degustar!!!

L’ALEGRIA DELS COLORS

La següent experimentació va ser una barreja explosiva deliciosa!

Els infants tenien a l’abast: gelatines de diferents gustos i iogurts naturals.

Vam descobrir una infinitat de coses:les diferents qualitats de la gelatina i els iogurts; si els elements eren freds o càlid, la textura que tenia cada aliment,l’oloreta que desprenien, la varietat de colors que hi havia, el pas de tenir el iogurt blanc a la possible transformació de color amb la gelatina, desenvolupar el gust a través de la boca... mireu les seves comissures de la boca, ens delaten!  Mmm, que aprofiti!

 L’OLOR DE MUNTANYA

Sobre la taula vam oferir als infants carn picada perquè poguessin manipular-la i fer diferents formes amb ella. Vam descobrir que era molt fàcil manipular un aliment com la carn picada i que tenia una textura molt suau. Què bé ens ho vam passar i quines mandonguilles i hamburgueses més delicioses vam fer!

UN COLOR VIU, EL COLOR VERMELL

Els infants en aquesta activitat, es van trobar sobre de les taules dos fruits de color vermell: maduixes i tomàquets. Primer vam observar el color de les maduixes i el tomàquets, els vam olorar i tastar. Més endavant vam provar de pintar un dibuix amb elles. Vam poder veure la transformació de color del paper,  primer era blanc i finalment va quedar tot  vermell.

VIATGEM A ITÀLIA

Amb aquesta activitat hem volgut fer un viatge culinari cap a Itàlia, el país de la pizza i la pasta! Així que hem ofert als infants la massa de la pizza, tomàquet, pernil dolç i mozzarella. Primer hem fet una bola i l’hem aixafat, després hem posat el tomàquet a sobre per finalment afegir el pernil i el formatge.

Amb cada ingredient descobriem un gust i textura diferent!

Una giornata fantàstica!

 SENSACIÓ DE DOLÇOR

A qui no li agraden unes cruixents i  delicioses galetes? A les Granotes ens encanten, així que els vam oferir la massa elaborada amb farina, aigua i sal per manipular lliurement. També vam descobrir que podíem fer moltes formes divertides!!!

Delicious!!!

MÓN D’ICEBERGS

Amb la calor d’ aquests darrers dies vam oferir als infants un aliment molt refrescant: gelat de xocolata i de vainilla.

Vam poder descobrir que amb la calor aquest tipus d’aliment es fon i passa de ser sòlid i a estar totalment líquid.

També al degustar-lo en el seu paladar i podien sentir el fred del gelat. Ha estat una experiència molt COOL!!!

COR DE FRUITES

La fruita és un aliment molt natural i ric en vitamines i hem descobert una nova manera de menjar-la: en forma de melmelada. Els dos gustos que vam triar van ser maduixa i taronja amarga, dos contrastos totalment diferents.

Quina creieu que els hi va agradar més? Dolça o amarga?

EL GRAN TASTET

Finalment, vam fer una festa amb dos aliments atraients pels infants. Vam posar al seu abast croissants i xocolata negra. Els hi va agradar moltíssim!!!

Ha estat un projecte meravellós! Us compartim un petit vídeo amb els millors moments dels nostres dies com a XEFS PROFESSIONALS!!!

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada