divendres, 23 de setembre del 2016

JOC HEURÍSTIC

El joc heurístic, és una activitat en la que un grup de nens, que tenen entre els 12 i 24 mesos d’edat, explora objectes no catalogats de didàctics i els combina lliurement. En acabar l’exploració, i amb l’ajuda de l’adult, els recull tot classificant-los.

El joc heurístic és una activitat que:
- Exercita i enriqueix les capacitats dels infants, físiques, mentals, emocionals i socials.
- Afavoreix el treball en grup.
- Dóna l’oportunitat a l’educadora de conèixer millor cada un dels nens.

El domini de la mobilitat de tot el cos, és la gran conquesta del segon any de vida. L’infant arriba allà on desitja i desitja allò que veu. Tot l’interessa i té necessitat de tocar-ho tot. 
La seva habilitat manual i la capacitat de manipulació han augmentat considerablement i això fa que el nen s’interessi per les relacions entre els objectes. El joc heurístic dóna llibertat de moviment.

Facilita abundància de material per a explorar.
Ofereix objectes diferents i susceptibles de ser combinats.
Permet als infants treballar junts i tranquils.

Pot combinar el material de maneres molt diverses, tot i fent descobertes: Ficar i treure, omplir i buidar, tapar i destapar, obrir i tancar, encaixar, abocar…..
El joc heurístic ha estat pensat, com a resposta a la demanda creixent d’activitat per part de l’infant i la voluntat de l’educador de respectar el ritme individual d’acció en un grup d’infants del segon any de vida.

El coneixement de la realitat que adquireix l’infant a partir de la pròpia activitat, una activitat sorgida del seu interès, queda per sempre més enregistrat en el cervell i constitueix la base per a nous aprenentatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada